Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakızla ilgili yasal düzenlemeler, Türk Gıda Kodeksi Sakız Tebliği ile belirlenmiştir 12. Bu tebliğe göre:
- Ürün Özellikleri: Sakızların hazırlanmasında şeker, tatlandırıcı veya her ikisi birlikte kullanılabilir 1. Sakız mayası oranı, tatlandırıcı içermeyen şekersiz sakızlarda ağırlıkça en az %80, diğerlerinde ise en az %15 olmalıdır 12.
- Katkı ve Aroma Maddeleri: Sakızda kullanımına izin verilen katkı ve aroma maddeleri, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin ilgili bölümlerine uygun olmalıdır 12.
- Ambalajlama ve Etiketleme: Sakızların ambalajlanmasında ve etiketlemesinde Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin ambalajlama ve işaretleme ile ilgili kuralları uygulanmalıdır 12.
- Numune Alma ve Analiz: Sakızların üretim hattından ve muhafaza deposundan numune alınmasında ve bu numunelerin analizinde, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin ilgili bölümündeki kurallara uyulmalıdır 1.
- Denetim: Sakız üreten ve satan işyerleri, bu tebliğ hükümlerine uymak zorundadır ve uymayan işyerleri için yasal işlem yapılır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: