• Buradasın

    Mülkiye Teftiş Kurulu ön inceleme tutanağı nasıl hazırlanır Eskişehir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mülkiye Teftiş Kurulu'nda Eskişehir'de ön inceleme tutanağı hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
    1. Başlangıç: Ön inceleme başlatan merci tarafından verilen onay ve görev emirleri yazılır 13.
    2. Muhbir ve Müşteki: İhbar veya şikâyette bulunan kişinin kimliği, TC Kimlik Numarası ve adresi belirtilir 13.
    3. İddia: Kamu hukuku veya muhbir/şikâyetçiden gelen iddia yazılır 13.
    4. Öğrenme Tarihi: Ön inceleme konusu eylemin yetkili merciler tarafından öğrenildiği tarih yazılır 13.
    5. Olay Yeri ve Tarihi: Ön inceleme konusu olayın yeri ve tarihi belirtilir 13.
    6. Hakkında Ön İnceleme Yapılanlar: Açık kimlikleri, TC Kimlik Numaraları ve olay tarihi itibarıyla görev unvanları yazılır 13.
    7. Ön İnceleme Konusu: İddialar esas alınarak ön inceleme konusu yazılır 13.
    8. İfadeler: Hakkında inceleme yapılanların ifadeleri veya ifade özetleri yazılır 13.
    9. İnceleme ve Tahlil: Elde edilen bilgi, belge ve ifadeler karşısında eylemin suç teşkil edip etmediği değerlendirilir 13.
    10. Sonuç: İnceleme ve tahlil bölümüne dayanarak soruşturma izni verilmesi veya verilmemesi şeklindeki kanaat ve teklif yazılır 13.
    Raporun her sayfası incelemeci tarafından paraflanır ve dizi pusulasına bağlı olarak görevlendirilen makama sunulur 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ön inceleme raporu örneği nereden alınır?

    Ön inceleme raporu örneği aşağıdaki kaynaklardan temin edilebilir: 1. Bursa Büyükşehir Belediyesi: 4483 sayılı Kanun kapsamında hazırlanan ön inceleme raporlarının örnek bir şablonu bu belediyenin web sitesinde yer almaktadır. 2. İçişleri Bakanlığı: Mülkiye müfettişliği tarafından hazırlanan ön inceleme raporlarının şablonu ve örnek bölümleri İçişleri Bakanlığı'nın ilgili yönergelerinde bulunmaktadır. 3. Akademik Destek: Doçentlik ön inceleme raporları konusunda uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanan örnek raporlar bu platformda mevcuttur.

    Teftiş defteri nedir?

    Teftiş defteri, çeşitli alanlarda yapılan denetimlerin sonuçlarının kaydedildiği bir defterdir. Bazı teftiş defteri türleri: - İlkyardım Yönetmeliği Teftiş ve Denetim Defteri: İlkyardım eğitici eğitimi veren kuruluşlarda, Bakanlık veya Müdürlük tarafından yapılan denetimlerin sonuçlarının yazılması için kullanılır. - Sağlık Kuruluşları için Teftiş Denetleme Defteri: Sağlık kuruluşlarının denetlenmesi esnasında tüm kayıtların düzenli olarak tutulması için tasarlanmıştır.

    Ön inceleme ifade tutanağı nasıl hazırlanır?

    Ön inceleme ifade tutanağı hazırlanırken aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Başlık ve Giriş: Tutanağın başında, ifadenin alındığı yer ve tarih belirtilmelidir. 2. Kimlik Tespiti: İfade verenin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, baba ve ana adı, doğum yeri ve tarihi gibi kimlik bilgileri sorulup kaydedilmelidir. 3. Suçun Anlatılması: İfade verene isnat olunan suç anlatılmalı ve bu konuda açıklamada bulunmasının kanuni hakkı olduğu bildirilmelidir. 4. Avukat Hakkı: İfade verenin bir müdafi seçme hakkı olduğu ve müdafiin hukukí yardımından yararlanabileceği açıklanmalıdır. 5. İfade Alma: İfade sahibinin beyanı özgür iradesine dayanmalı, kötü davranma, yorma, aldatma gibi müdahaleler yapılmamalıdır. 6. Tutanak İçeriği: Tutanakta, ifade verenin açıklamaları, sorulan sorular ve alınan cevaplar, varsa son olarak söylemek istedikleri yer almalıdır. 7. İmza: Tutanak, ifade veren, soruşturmacı ve ifadeyi yazan tarafından her sayfa paraflanarak ve son sayfada isim ve unvan belirtilerek imzalanmalıdır.

    Teftiş kurulu beyannameleri nasıl inceler?

    Teftiş kurulu, beyannameleri aşağıdaki şekilde inceler: 1. Kanun ve Yönetmelik Uyumu: Beyannamelerin, vergi kanunları, tüzükler, yönetmelikler ve genel tebliğlere uygun olarak doldurulup doldurulmadığını kontrol eder. 2. Eksiklikler ve Hatalar: Beyanname ve eklerindeki eksikliklerin tamamlanıp tamamlanmadığını, imzaların ve maddi hataların olup olmadığını inceler. 3. Tahakkuk İşlemleri: Alınan her beyanname için tahakkuk fişinin düzenlenip düzenlenmediğini ve tahakkuk fişlerinin beyanname içeriğine uygun biçimde düzenlenip düzenlenmediğini kontrol eder. 4. Beyanname Türleri: Kanuni süresi içinde verilip verilmediğini, ihtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine gerekli işlemlerin yapılıp yapılmadığını değerlendirir. 5. Diğer Hususlar: Beyannamelerin değerlendirilmesi, yerine konulması, beyanname vermeyen mükellefler ve takdirle ilgili işlemler gibi konuları da inceler.

    Mülkiye müfettişinin ön inceleme yapması için hangi onay gerekir?

    Mülkiye müfettişinin ön inceleme yapabilmesi için Bakan onayı gereklidir.