• Buradasın

    Kentsel dönüşümde asansör ve merdiven alanı metraja dahil mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Asansör ve merdiven alanları, kentsel dönüşümde metraja dahil edilmez 14. Bu alanlar, yapının toplam inşaat alanından çıkarılan "katlar alanı" içerisinde yer alır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Asansör boşluğu en az kaç m2 olmalı?

    Asansör boşluğu en az 8 m² olmalıdır.

    Asansör kuyu alanı nedir?

    Asansör kuyu alanı, asansörün makine dairesini ifade eder. Genellikle kuyu tabanı, kuyu duvarları ve kuyu tavanı ile sınırlıdır.

    Asansör yönetmeliği neleri kapsar?

    Asansör yönetmeliği, asansörlerin standartlara uygun olarak yapılması ve işletilmesini kapsar. Bu yönetmelik aşağıdaki konuları içerir: 1. Proje ve Tasarım: Asansör projelerinin hazırlanması ve Türk standartlarına uygunluğu. 2. İmalat ve Belgeler: Asansör aksamı imalatı, imalat belgesi, garanti belgesi ve TSE belgesi alınması. 3. Bakım ve Ayar: Asansörlerin bakımı, ayar ve deneylerinin yapılması, bakım sözleşmesinin zorunluluğu. 4. Yıllık Kontrol: Asansörlerin emniyet ve işletme yönünden yılda en az bir defa kontrol edilmesi. 5. İşletme Ruhsatı: Asansörün standartlara ve yönetmeliğe uygun yapıldığını tevsik eden belgenin alınması. 6. Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler: Asansör kullanıcılarının uyması gereken kurallar.

    Mimari projede asansör nasıl gösterilir?

    Mimari projede asansör, asansör planı ve kesit çizimleri ile gösterilir. Asansör planı çizimi için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Asansörün genişliğini belirlemek ve buna göre bir dikdörtgen çizmek. 2. Asansör genişliğinden 20 cm boşluk bırakarak perde duvar çizimi yapmak. 3. Mimaride asansörü göstermek için perde duvarın içine X şeklinde bir çapraz işaret çizmek. 4. Son olarak asansör kapısını çizerek çizimi tamamlamak. Asansör kesit çizimleri ise asansör kuyusu, makine dairesi ve diğer detay özellikleri içerir.