• Buradasın

    İİK'nın 298 maddesi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 298. maddesi, konkordato sürecinde rehinli malların kıymetinin takdiri ile ilgilidir 23. Bu maddeye göre:
    1. Komiser, görevlendirilmesini müteakip borçlunun mevcudunun bir defterini yapar ve malların kıymetlerini takdir eder 23.
    2. Borçlunun başka yerlerde malları varsa, bu muamele o yer icra dairesi marifetiyle yaptırılabilir 3.
    3. Komiser, rehinli malların kıymetinin takdirine ilişkin kararını alacaklıların incelemesine hazır bulundurur ve bu karar, yazılı olarak rehinli alacaklılara ve borçluya bildirilir 23.
    4. İlgililer, yedi gün içinde ve masrafını önceden vermek kaydıyla, mahkemeden rehinli malların kıymetini yeniden takdir etmesini isteyebilirler 23.
    5. Yeni kıymet takdiri bir alacaklı tarafından istenmiş ve takdir edilen kıymet kayda değer bir şekilde değişmişse, alacaklı borçludan masraflarının ödenmesini talep edebilir 3.
    6. Rehinli taşınmaz malların kıymet takdiri, Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca yetkilendirilen kişilere yaptırılabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İİK'nın 280 ve 277-281 maddeleri arasındaki fark nedir?

    İİK'nın 280. ve 277-281. maddeleri arasındaki temel farklar şunlardır: 277. Madde: İptal davasının açılabileceği durumları düzenler. 280. Madde: Borçlunun alacaklılarına zarar verme kastıyla yaptığı tasarruflara karşı dava açma süresini belirler. 281. Madde: İptal davasının sadece mahkemede görüleceğini belirtir. Bu maddeler, borçlunun mal varlığını azaltıcı hukuki işlemlerinin geçersizliğini veya alacaklıya karşı sonuçsuz kalmasını sağlamayı amaçlar.