• Buradasın

    İİK madde 135 ve 136 nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İcra ve İflas Kanunu (İİK) madde 135 ve 136 şu şekildedir:
    Madde 135:
    1. Taşınmaz, alıcıya ihale edilip bedeli alındıktan sonra alıcı namına tescil edilmesi için 134. maddede yazılı müddete riayet edilerek tapuya müzekkere yazılır 13.
    2. Taşınmaz, borçlu tarafından veya hacizden evvelki bir tarihte yapıldığı resmi bir belge ile belgelenmiş bir akte dayanmayarak başkaları tarafından işgal edilmekte ise onbeş gün içinde tahliyesi için borçluya veya işgal edene bir tahliye emri tebliğ edilir. Bu müddet içinde tahliye edilmezse zorla çıkarılıp taşınmaz alıcıya teslim olunur 13.
    Madde 136:
    1. Taşınmaz malların satışına ilişkin hükümler, bayrağı dikkate alınmaksızın gemi siciline kayıtlı bütün gemiler hakkında da uygulanır 1.
    2. Bu hükümlerde geçen "tapu sicili" terimi gemi sicilini, "ipotek" terimi gemi ipoteklerini ve "irtifak hakkı" terimi sicile kayıtlı gemiler üzerindeki intifa hakkını ifade eder 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İİK 134 nedir?

    İİK 134, İcra ve İflas Kanunu'nun 134. maddesini ifade eder ve bu madde "İhalenin Neticesi ve Feshi" başlığını taşır. Bu maddeye göre: 1. İhale Şartları: İcra dairesi tarafından taşınmaz kendisine ihale edilen alıcı, o taşınmazın mülkiyetini iktisap etmiş olur. 2. İhalenin Feshi: İhalenin feshi, satış isteyen alacaklı, borçlu, tapu sicilindeki ilgililer ve pey sürmek suretiyle ihaleye iştirak edenler tarafından ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde şikayet yoluyla istenebilir. 3. Fesih Talebi Süresi: Fesih talebi üzerine icra mahkemesi, talep tarihinden itibaren yirmi gün içinde duruşma yapar ve taraflar gelmeseler bile gerekli kararı verir. 4. Para Cezası: Talebin reddine karar verilmesi halinde, icra mahkemesi davacıyı feshi istenilen ihale bedelinin yüzde onu oranında para cezasına mahkum eder.