• Buradasın

    E-fatura 7 günü geçerse ne olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    E-fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir 35. Bu süre aşıldığında, fatura hiç düzenlenmemiş sayılır 35.
    Bu durumda, Vergi Usul Kanunu'nun 353. maddesine göre her bir fatura için Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır ve bu cezanın 2023 yılı için tutarı 2.200 TL'dir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    E-fatura 8 günlük süre nasıl hesaplanır?
    E-fatura düzenleme süresi, malın teslim edildiği veya hizmetin verildiği tarihten itibaren en fazla 7 gündür. 8 günlük süre ise şu şekilde hesaplanır: 1. Gün olarak belirtilen süreler hesaplanırken, sürenin başlamış olduğu gün hesaba dahil edilmez. 2. Süre, son günün mesai sonuna kadar devam eder. 3. Eğer sürenin son günü resmi bir tatile denk gelirse, tatili takip eden ilk iş gününün mesai sonunda süre biter.
    E-fatura 8 günlük süre nasıl hesaplanır?
    E-Fatura tebliğ tarihi nasıl hesaplanır?
    E-Fatura tebliğ tarihi, elektronik tebligatın muhatabın elektronik adresine teslim edildiği tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Hesaplama şu şekilde yapılır: 1. Teslim tarihi belirlenir. 2. Bu tarihe 5 gün eklenir. Eğer tebliğ tarihi resmi tatile denk gelirse, bu durum tebliğ tarihini değiştirmez, ancak hukuki sürelerin son günü resmi tatile denk geldiğinde, süre tatili takip eden ilk iş gününün sonunda biter.
    E-Fatura tebliğ tarihi nasıl hesaplanır?
    7 gün içinde fatura kesilmezse ne olur?
    7 gün içinde fatura kesilmezse, Vergi Usul Kanunu'na göre özel usulsüzlük cezası uygulanır. Ayrıca, kesilmeyen faturalar hiç kesilmiş sayılmaz ve ilgili işlem için muhasebe kayıtlarında kullanılamaz.
    7 gün içinde fatura kesilmezse ne olur?
    e-Fatura reddedilirse ne olur?
    e-Fatura reddedilirse, faturanın iptal edilmiş olarak kabul edilir ve sistemde reddedilmiş fatura olarak görünür. Ticari e-Fatura senaryosunda, alıcı faturayı aldıktan sonra 8 gün içinde "Ret Uygulama Yanıtı" kullanarak faturayı reddedebilir. Temel e-Fatura senaryosunda ise, alıcının faturayı doğrudan reddetme imkanı yoktur.
    e-Fatura reddedilirse ne olur?
    E-fatura kesildikten sonra iade olur mu?
    E-fatura kesildikten sonra iade olabilir, ancak bu durum faturanın nasıl kesildiğine bağlı olarak değişir: 1. Temel Fatura Senaryosu: Bu senaryoda, alıcının faturayı doğrudan reddetme imkanı yoktur. 2. Ticari Fatura Senaryosu: Alıcı, faturanın kendisine ulaştığı tarihten itibaren 8 gün içinde "Ret Uygulama Yanıtı" kullanarak faturayı reddedebilir.
    E-fatura kesildikten sonra iade olur mu?
    Gib e-Fatura iptal süresi geçerse ne olur?
    e-Fatura iptal süresi geçerse, yani faturanın düzenlenmesinden itibaren 8 gün içinde iptal talebi oluşturulmazsa, fatura geçersiz sayılır ve iptal edilemez. Bu durumda, iade faturası düzenlenerek muhasebe kayıtlarında düzeltme yapılması gerekebilir.
    Gib e-Fatura iptal süresi geçerse ne olur?
    E-Fatura kullanıcısı olmayana e-fatura kesilirse ne olur?
    E-Fatura kullanıcısı olmayan bir kişiye e-Fatura kesilmesi durumunda bu işlem yasal olarak geçersiz kabul edilir. Bu durumda yapılması gerekenler: 1. Hatalı faturanın iptali ve doğru formatta e-Fatura düzenlenmesi gerekir. 2. Vergi dairesi tarafından yapılan incelemelerde, yanlışlıkla düzenlenen e-Arşiv Faturaların iptal edilmesi zorunludur. Ayrıca, bu tür bir hata usulsüzlük veya özel usulsüzlük cezalarına yol açabilir.
    E-Fatura kullanıcısı olmayana e-fatura kesilirse ne olur?