• Buradasın

    Dosya inceleme tutanağı talep dilekçesi nereye verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dosya inceleme tutanağı talep dilekçesi, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Dosya inceleme talebi kaç gün içinde yapılır?
    Dosya inceleme talebi, farklı yargı organlarında farklı sürelerde tamamlanır: 1. Savcılıkta: UYAP üzerinden yapılan dosya inceleme talepleri genellikle 1-3 iş günü içinde değerlendirilir. 2. Yargıtay'da: Dosyaların inceleme süresi, dava türüne ve iş yoğunluğuna bağlı olarak değişir ve ortalama 12-18 ay sürebilir. 3. İdari yargıda: Dosyaların tekemmül ettikten sonra, tekemmül sırasına göre incelenerek karara bağlanması gerekir.
    Dosya inceleme talebi kaç gün içinde yapılır?
    Soruşturma dosyası inceleme talebi nasıl yapılır?
    Soruşturma dosyası inceleme talebi, Türkiye'de ilgili savcılığa veya mahkemeye yazılı olarak yapılır. Talep dilekçesi şu bilgileri içermelidir: 1. Muhatap makam: Talebin yöneltildiği Cumhuriyet Başsavcılığı belirtilir. 2. Dosya bilgileri: Soruşturma numarası açıkça yazılır. 3. Taraflar: Şüphelinin ve talebi yapan müdafiin (avukatın) kimlik bilgileri yer alır. 4. Vekalet ilişkisi: Müdafiin dosyada yetkili olduğunu gösteren vekaletnamenin sunulduğuna dair beyan önemlidir. 5. Talep konusu: Dosyanın incelenmesi talebi açıkça belirtilir. 6. İmza ve tarih: Dilekçe müdafi tarafından imzalanır ve tarih atılır. CMK'ya göre, şüpheli veya sanık, avukatı aracılığıyla soruşturma dosyasını inceleme talebinde bulunabilir.
    Soruşturma dosyası inceleme talebi nasıl yapılır?
    Müdafinin dosyayı inceleme talebi nasıl yapılır?
    Müdafinin dosyayı inceleme talebi, aşağıdaki şekillerde yapılabilir: 1. UYAP Sistemi Üzerinden: Müdafi, soruşturma dosyasındaki evrak ve belgeleri UYAP sisteminden incelemek için onay işleminin yapılmasını talep edebilir. 2. Dosya Fotokopisi Talebi: Dosyanın birer örneğinin taraflara verilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile başvurulabilir. 3. Baro Kimlik Belgesi ile Başvuru: Avukat, soruşturma dosyasının tarafı ile ilgili inceleme yapmak istediğini belirten dilekçesi ve baro kimlik belgesi ile ön büro veya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma bürosuna başvurabilir. Önemli Not: Avukatın dosyayı inceleyebilmesi için müdafi veya vekil olduğuna dair UYAP sisteminde kaydının bulunması ya da görevlendirme yazısı veya vekâletname ibraz etmesi gerekmektedir.
    Müdafinin dosyayı inceleme talebi nasıl yapılır?
    Savcılık dosya inceleme talebi nasıl yapılır?
    Savcılık dosya inceleme talebi, Türkiye'de iki farklı şekilde yapılabilir: 1. Avukat aracılığıyla: Avukat, UYAP üzerinden soruşturma dosyasını inceleme talebinde bulunabilir. 2. Şahsen: Şüpheli veya sanık, kendisi veya avukatı aracılığıyla ilgili savcılığa veya mahkemeye dilekçe ile başvurarak soruşturma dosyasını inceleme talebinde bulunabilir.
    Savcılık dosya inceleme talebi nasıl yapılır?