• Buradasın

    Damga Vergisi makbuzunda hangi bilgiler olmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Damga Vergisi makbuzunda olması gereken bilgiler şunlardır:
    1. Verginin hangi işe ve kağıda ait olduğu bilgisi 13.
    2. Mükellef ve imza atanların adı ve unvanı 3.
    3. Kağıtların düzenlendiği tarih 2.
    4. Kağıtların nüshası ve adedi (birden fazla nüsha düzenlenmişse) 3.
    5. Belgenin türü ve içeriği (sözleşme, taahhütname, vekaletname vb.) 2.
    6. Damga vergisi tutarı ve ödeme şekli (makbuz karşılığı, istihkaktan kesinti vb.) 13.
    Bu bilgiler, damga vergisinin doğru ve eksiksiz bir şekilde beyan edilmesi için gereklidir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Damga vergisi nedir?
    Damga vergisi, kâğıt üzerinde yapılan hukuki ve ticari işlemlerin resmileştirilmesi amacıyla alınan dolaylı bir vergi türüdür. Bu vergi kapsamına giren belgeler şunlardır: - sözleşmeler, - taahhütnameler, - senetler, - beyannameler, - faturalar ve benzeri belgeler. Damga vergisi, belgenin niteliğine ve içerdiği tutara bağlı olarak maktu (sabit bir tutar) veya nispî (belirli bir oran üzerinden) şekilde hesaplanabilir. Vergi ödeme sorumluluğu, belgeyi düzenleyen taraf veya belgede belirtilen tarafların ortak sorumluluğundadır.
    Damga vergisi nedir?
    488 damga vergisi hangi kağıtlara uygulanır?
    488 sayılı Damga Vergisi Kanunu kapsamında damga vergisine tabi olan kağıtlar şunlardır: 1. Sözleşmeler: Mukavelenameler, taahhütnameler, temliknameler. 2. Vekaletnameler. 3. Teminat mektupları. 4. Kira kontratları. 5. Satış senetleri. 6. İhale kararları. 7. Mahkeme kararları. 8. Ücret bordroları. 9. Resmi yazışmalar. Bu belgeler, resmî işlem niteliği taşıyan ve taraflar arasında bir taahhüt doğuran kağıtlar olarak değerlendirilir.
    488 damga vergisi hangi kağıtlara uygulanır?
    Damga vergisinde hangi vergi kodları kullanılır?
    Damga vergisinde kullanılan vergi kodları şunlardır: 0040: Damga Vergisi (Beyannameli Damga Vergisi Mükellefi); 1046: Tevkifattan Alınan Damga Vergisi; 1047: Damga Vergisi; 5035: 5035 Sayılı Kanuna Göre Damga Vergisi.
    Damga vergisinde hangi vergi kodları kullanılır?
    Damga vergisini kim öder?
    Damga vergisini, sözleşmeyi imzalayan taraflar öder. Ancak, resmi daireler ile kişiler arasındaki işlemlere ait damga vergisini şahıslar öder.
    Damga vergisini kim öder?
    Damga vergisini kim öder?
    Damga vergisini, herhangi bir resmi belgeyi veya sözleşmeyi imzalayan kişi ve kurumlar öder. İstisnai durumlar olarak, resmi kurumlar ile gerçek kişiler arasında imzalanan resmi belgelerde, resmi kurumlar damga vergisi ödemekten muaf oldukları için vergi ödemesi yalnızca gerçek kişi tarafından yapılır.
    Damga vergisini kim öder?
    Damga vergisinde sözleşme sayısı önemli mi?
    Evet, damga vergisinde sözleşme sayısı önemlidir. Birden fazla nüsha olarak düzenlenen sözleşmelerin her bir nüshası ayrı ayrı damga vergisine tabidir.
    Damga vergisinde sözleşme sayısı önemli mi?
    Damga vergisi kanunu nedir?
    Damga Vergisi Kanunu, 488 sayılı kanun ile düzenlenmiştir. Kanunun bazı önemli maddeleri: - Mükellef: Damga Vergisinin mükellefi, kağıtları imza edenlerdir. - Yabancı belgeler: Türkiye'de resmi dairelere ibraz edilen, devir veya ciro işlemleri yürütülen ya da hükümlerinden faydalanılan yabancı memleketlerle ilgili belgeler de vergiye tabidir. - Nüsha ve işlemler: Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kağıtların her bir nüshası ayrı ayrı vergiye tabidir ve bir kağıtta birden fazla akit veya işlem varsa, her birinden ayrı vergi alınır. - Sorumluluk: Verginin ödenmemesinden veya noksan ödenmesinden dolayı alınması gereken vergi ve cezadan, kağıtları ibraz edenler sorumludur.
    Damga vergisi kanunu nedir?