• Buradasın

    CMK 206/2-a ve 217/2 nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    CMK 206/2-a ve 217/2 maddeleri, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda delillerin değerlendirilmesi ve kullanılması ile ilgili önemli düzenlemelerdir.
    CMK 206/2-a maddesine göre, ortaya konulmak istenen delilin kanuna aykırı olarak elde edilmesi halinde reddolunacağı belirtilmiştir 34. Bu, hukuka uygun şekilde elde edilmeyen delillerin ceza yargılamasında kullanılamayacağı anlamına gelir 34.
    CMK 217/2 maddesi ise, yüklenen suçun hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş her türlü delille ispat edilebileceğini hüküm altına almıştır 14. Bu, delillerin serbestliği ilkesine vurgu yapar ve yargılamayı yapan hakimin, sanığın aleyhine olduğu kadar lehine delilleri de araştırıp değerlendirerek karar vermesini gerektirir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    CMK 207 nedir?

    CMK 207 maddesi, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun "Delil ve Olayın Geç Bildirilmesi" başlıklı maddesidir. Bu maddenin içeriği şu şekildedir: "(1) Delilin ortaya konulması istemi, bunun veya ispat edilmek istenen olayın geç bildirilmiş olması nedeniyle reddedilemez".

    CMK 217 nedir?

    CMK 217, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 217. maddesi anlamına gelir ve iki ana hükmü içerir: 1. Delillerin Hakim Huzurunda Tartışılması: Hakim, kararını sadece duruşmaya getirilmiş ve huzurunda tartışılmış delillere dayandırabilir. 2. Her Türlü Delil ile İspat: Yüklenen suç, hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş her türlü delille ispat edilebilir.