• Buradasın

    Cezaevindeki arkadaşımı nasıl ziyaret edebilirim?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cezaevindeki bir arkadaşı ziyaret etmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Ziyaret Saatlerini Öğrenin: Her cezaevinin farklı ziyaret saatleri vardır 13. Cezaevinin resmi web sitesinden veya doğrudan cezaevinden bu saatleri öğrenebilirsiniz 1.
    2. Ziyaretçi Kaydı: Ziyaret için öncelikle ziyaretçi kaydı yaptırmanız gerekebilir 1. Gerekli belgeleri (kimlik, ziyaret talep formu vb.) hazırlamanız gerekmektedir 1.
    3. Gerekli Belgeleri Yanınıza Alın: Kimlik belgesi (T.C. Kimlik Kartı, pasaport vb.) ve ziyaretçi formunu yanınıza almanız gerekmektedir 13.
    4. Güvenlik Kontrollerine Uyun: Cezaevine girişte güvenlik kontrollerinden geçeceksiniz, bu yüzden üzerinizde eşya kontrolü yapılacağını unutmayın 13.
    5. Ziyaret Süresi: Ziyaretin süresi, cezaevinin kurallarına bağlı olarak değişebilir 1. Ziyaret süresi dolduğunda, belirlenen prosedürlere uyarak cezaevinden ayrılmalısınız 1.
    Alternatif olarak, yüz yüze görüşme mümkün değilse, cezaevindeki arkadaşınıza mektup yazabilir veya telefon görüşmesi yapabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Cezaevi görüş izni dilekçesi nereye verilir?
    Cezaevi görüş izni dilekçesi, cezaevi idaresine veya cezaevi personeline verilir.
    Cezaevi görüş izni dilekçesi nereye verilir?
    Kapalı cezaevinde arkadaş görüşü kaç dakika?
    Kapalı cezaevinde arkadaş görüşü maksimum 1 saat sürmektedir.
    Kapalı cezaevinde arkadaş görüşü kaç dakika?
    Cezaevindeki birini kimler görebilir?
    Cezaevindeki birini sadece belirli akrabalar görebilir. Bu akrabalar şunlardır: Eşi; Anne ve babası; Çocukları ve torunları; Kardeşleri; Büyükanne ve büyükbabası. Ayrıca, hükümlü ve tutuklular, vasileri veya kayyımları tarafından da ziyaret edilebilir.
    Cezaevindeki birini kimler görebilir?
    Cezaevinde açık görüşe kimler girebilir?
    Cezaevinde açık görüşe hükümlü ve tutuklunun yakınları girebilir. Bu yakınlar arasında: eş, anne, baba, büyükanne, büyükbaba, çocuk, torun ve kardeşler bulunur. ayrıca, hükümlü veya tutuklu, üç ziyaretçisinin adını ve adresini bildirebilir; bu kişiler de açık görüşe katılabilir. Bazı durumlarda, ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma veya hücreye koyma cezası alanlar gibi belirli hükümlü ve tutuklular açık görüş hakkından yararlanamayabilir.
    Cezaevinde açık görüşe kimler girebilir?
    E-devletten cezaevinde yatan birinin hangi cezaevinde olduğunu öğrenme?
    E-devlet üzerinden cezaevinde yatan birinin hangi cezaevinde olduğunu öğrenmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. E-devlet sistemine giriş yapmak ve T.C. kimlik numarası ile şifreyi kullanmak. 2. Ana sayfanın üst kısmındaki arama çubuğuna "Adli Sicil Kaydı" yazmak ve çıkan seçeneklerden "Adli Sicil Kaydı Sorgulama" hizmetini seçmek. 3. "Sabıka kaydının amacını" seçmek (kurumlara verilmek üzere veya kişisel) ve belgeyi görüntülemek, indirmek veya çıktısını almak. Ayrıca, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü üzerinden de hükümlü infaz bilgileri sorgulaması yapılabilir. Eğer kişinin birinci derece yakını değilseniz, doğrudan cezaevinin sosyal çalışma bölümü ile iletişime geçerek de bilgi alabilirsiniz.
    E-devletten cezaevinde yatan birinin hangi cezaevinde olduğunu öğrenme?
    Kapalı cezaevine davetiye gönderilir mi?
    Kapalı cezaevine davetiye gönderilir, ancak bu davetiye, hükümlünün hapis cezasını çekmek üzere savcılığa başvurması için bir bildirim niteliğindedir. Kasten işlenen suçlarda 3 yıl ve taksirle işlenen suçlarda 5 yıl süreli hapis cezalarında, hükümlüye infaz davetiyesi tebliğ edildikten sonra onuncu günün sonunda hükümlünün savcılığa başvurması gerekmektedir.
    Kapalı cezaevine davetiye gönderilir mi?
    Kapalı cezaevinde telefon görüşmesi nasıl yapılır?
    Kapalı cezaevinde telefon görüşmesi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Telefon Numarasının Beyanı: Mahkûmun ailesi veya yakını tarafından bildirilen sabit ya da cep telefonu numarası olmalıdır ve bu numara yalnızca 1. derece yakınlara ait olmalıdır. 2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Telefon görüşmesi yapılacak kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi, görüşme izni alabilmek için gereklidir. 3. İkametgah Belgesi: Telefon görüşmesi yapılacak kişinin adresini gösteren resmi belge, e-Devlet üzerinden alınabilir. 4. Telefon Faturasının Fotokopisi: Numaranın görüşme yapacak kişiye ait olduğunu kanıtlamak amacıyla, son aya ait fatura fotokopisi istenir. 5. Dilekçe: Bazı cezaevlerinde, telefon görüşmesi yapılabilmesi için ek olarak bir dilekçe talep edilebilir. Bu belgelerle birlikte başvuru, cezaevi idaresine yapılır ve onay süreci sonrasında mahkûm belirlenen numarayı arayabilir.
    Kapalı cezaevinde telefon görüşmesi nasıl yapılır?