Buradasın
Boşanmada ziynet eşyaları kime ait adli yardım?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boşanmada ziynet eşyalarının kime ait olduğu, Yargıtay'ın son içtihatlarına göre şu şekilde belirlenir:
- Kadına Takılan Ziynet Eşyaları: Kadına takılan her türlü ziynet eşyası (çeyrek/yarım/tam altın, bilezik, kolye, bileklik, takı seti vb.) ve para gibi ekonomik değerler kadına aittir 125.
- Erkeğe Takılan Ziynet Eşyaları: Erkeğe takılan ziynet eşyalarından kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe vb.) kadına, diğerleri ise erkeğe aittir 125.
- Paylaşım Anlaşması: Eşler arasında ziynet eşyalarının paylaşımına dair bir sözleşme yapılmışsa, bu sözleşme geçerlidir 1.
- Yerel Adet: Eşler arasında aksine bir anlaşma veya yerel bir adet yoksa, bilirkişi incelemesi ile o eşyanın her iki cinse özgü olup olmadığı belirlenir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: