Buradasın
Adalet ve hukuk ile ilgili Atatürk'ün sözleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Atatürk'ün adalet ve hukuk ile ilgili bazı sözleri:
- "Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz" 125.
- "Adalet, toplumsal düzenin en büyük güvencesidir" 1.
- "Hukukun üstünlüğü, milletlerin bağımsızlık teminatıdır" 1.
- "En yeni kanunlarla donanmış olan adliyemizin basireti ve adaleti uygulamak için gösterdiği dikkat, milletin huzur ve nizamını korumağa kâfi ve muktedirdir" 2.
- "Adliye siyasetimizde izlenecek amaç, evvelâ halkı yormaksızın süratle, isabetle, emniyetle adaleti dağıtmaktır" 235.
- "Bir memlekette adalet mevcut olmazsa, o memlekette anarşiden başka bir şey yoktur. Orada hükümet yoktur, orada hiçbir şey yoktur" 45.
- "Bizim milletimiz ve hükümetimiz, adalet fikri ve adalet anlayışı noktasında hiçbir uygar milletten aşağı değildir. Belki tarih bu noktada yüksek olduğumuza tanıklık eder" 35.
- "Hukuk, sırf akıl ve mantığa dayalı birtakım eski teorik kurallardan ibaret olmayıp, zaman ve mekanın ihtiyacına göre değişir" 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: