• Buradasın

    2886 sayılı devlet ihale kanunu uygulama yönetmeliği nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2886 sayılı Devlet İhale Kanunu Uygulama Yönetmeliği, bu kanunun yürütülmesinde izlenecek usul ve esasları belirleyen yönetmeliktir 12.
    Bu yönetmelikte yer alan bazı önemli hususlar şunlardır:
    • İhale Usulleri: Kanunun 1. maddesinde yazılı işlerin ihalelerinde kapalı teklif usulü, belli istekliler arasında kapalı teklif usulü, açık teklif usulü, pazarlık usulü ve yarışma usulü uygulanır 13.
    • Tahmin Edilen Bedel: İhalelerde tahmin edilen bedel idarelerce tespit edilir veya ettirilir 1.
    • Komisyonların Çalışması: İhale komisyonları eksiksiz olarak toplanır ve kararlar çoğunlukla alınır 2. Oyların eşit olması halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunlukta kabul edilir 2.
    • İhale Kararlarının Onayı: İhale komisyonları tarafından alınan kararlar, ita amirlerince karar tarihinden itibaren en geç 15 işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir 1.
    • İlan Esasları: İhale konusu olan işler, ihalenin yapılacağı yerdeki gazetelerde en az iki defa ilan edilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    2886 Devlet İhale Kanunu hangi yönetmeliklere tabidir?
    2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, aşağıdaki yönetmeliklere tabidir: 1. Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelik. 2. Milli Savunma, Dışişleri, Bayındırlık, Ticaret ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarının görüşü alınarak, Maliye Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelik. 3. Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik.
    2886 Devlet İhale Kanunu hangi yönetmeliklere tabidir?
    2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51 maddesi nedir?
    2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 51. maddesi, pazarlık usulüyle yapılabilecek işleri düzenler. Bu maddeye göre, aşağıdaki işlerin ihalesi pazarlık usulüyle yapılabilir: 1. Yer, özellik ve nitelikleri itibariyle her yıl Genel Bütçe Kanununda gösterilecek belli tutarları aşmayan ve süreklilik göstermeyen işler. 2. Silahlı Kuvvetlerin manevra ve planlı tatbikatlarının gerektirdiği ve acele olarak temini zorunlu olan her türlü ihtiyaçlar. 3. Önceden düşünülmesi mümkün olmayan ani ve beklenmeyen olayların ortaya çıkması üzerine acele olarak yapılması gereken işler. 4. Diğer ihale usulleriyle temin edilemeyeceği açıkça belli olan işler. 5. Bilgisayar alımı, kiralanması, bakım ve onarımı; yedek parça ve lastik alımları. 6. İdarelerin, müştereken veya iştirak halinde sahibi bulundukları taşınmaz mallardaki paylarının paydaşlara kiraya verilmesi.
    2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51 maddesi nedir?
    4734 sayılı kamu ihale kanunu nedir?
    4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ve usulleri belirler. Kanunun amacı, kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak ve ihalelerde şeffaflığı, rekabeti, eşit muameleyi ve güvenirliği temin etmektir. Kapsamına giren idareler arasında genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar yer alır. Kanunda belirtilen ihale usulleri şunlardır: 1. Açık ihale usulü: Bütün isteklilerin teklif verebildiği usul. 2. Belli istekliler arasında ihale usulü: Ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idarece davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usul. 3. Pazarlık usulü: İhale sürecinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği ve idarenin fiyatı isteklilerle görüştüğü usul. 4. Doğrudan temin: İhtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edilebildiği usul.
    4734 sayılı kamu ihale kanunu nedir?
    Kamu İhale Kanunu'na göre ihale usulleri nelerdir?
    Kamu İhale Kanunu'na göre ihale usulleri şunlardır: 1. Açık İhale Usulü: Bütün isteklilerin teklif verebildiği usul. 2. Belli İstekliler Arasında İhale Usulü: Ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idare tarafından davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usul. 3. Pazarlık Usulü: İhale sürecinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği ve idarenin ihale konusu işin teknik detayları ile gerçekleştirme yöntemlerini ve belli hallerde fiyatı isteklilerle görüştüğü usul. 4. Doğrudan Temin: İhtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edilebildiği usul.
    Kamu İhale Kanunu'na göre ihale usulleri nelerdir?
    2886 sayılı devlet ihale kanununun 45 maddesi nedir?
    2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi, açık teklif usulü ile yapılabilecek ihaleleri düzenler. Bu maddeye göre, tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulüyle yapılabilir.
    2886 sayılı devlet ihale kanununun 45 maddesi nedir?
    Yapım işlerinde hangi ihale usulü uygulanır?
    Yapım işlerinde açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulü temel ihale usulleridir. Ayrıca, pazarlık usulü de belirli durumlarda kullanılabilir.
    Yapım işlerinde hangi ihale usulü uygulanır?
    2886 sayılı kanun nedir?
    2886 sayılı kanun, Devlet İhale Kanunu'dur. Bu kanun, genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işlerini düzenler. Kanunun bazı önemli maddeleri: - İhale yetkilisi: Bu kanunda yazılı işleri yaptırmaya ve ihaleye, idarelerin ita amirleri yetkilidir. - İhale usulleri: Kapalı teklif usulü, belli istekliler arasında kapalı teklif usulü, açık teklif usulü, pazarlık usulü ve yarışma usulü gibi çeşitli ihale yöntemleri öngörülür. - Uygun bedel: Artırmalarda, tahmin edilen bedelden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseği; eksiltmelerde ise tahmin edilen bedeli geçmemek üzere, teklif edilen bedellerin tercihe layık görüleni uygun bedel olarak kabul edilir.
    2886 sayılı kanun nedir?