En iyi üzüm ağacı olarak kabul edilebilecek tek bir çeşit yoktur, çünkü üzüm türleri damak zevkine ve kullanım amacına göre değişiklik gösterir. Bazı popüler ve kaliteli üzüm çeşitleri şunlardır: Sultani Çekirdeksiz: Sarmalık yaprak üretiminde tercih edilen, lezzetli bir üzüm çeşididir. Marquette: Soğuk iklimlerde yetiştirilebilen, yüksek dayanıklılığa sahip kırmızı bir üzüm çeşididir. La Crescent: Tatlı ve aromatik şarapların yapımında kullanılan, -30°C'ye kadar dayanıklı bir beyaz üzüm çeşididir. Cardinal: Ağustos ayında olgunlaşan, çekirdeği bulunabilen bir üzüm türüdür. Hamburg Misketi: Kendine özgü misket aromasına sahip, şarap yapımında da kullanılan bir çeşittir.