Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahta kaşık ve çatalın neden yasaklandığına dair güncel bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, geçmişte tahta kaşıkların yasaklandığı bazı durumlar olmuştur:
- Profesyonel mutfaklar: 2000'li yılların başından itibaren, RDC 216/04 sayılı Karar ile restoran ve benzeri profesyonel mutfaklarda tahta kaşık kullanımı yasaklanmıştır 2. Bu yasak, Ulusal Sağlık Gözetim Ajansı'nın (Anvisa) hijyen standartlarını korumak amacıyla getirdiği bir düzenlemedir 2.
- Avrupa'da tek kullanımlık plastik yasağı: Avrupa Parlamentosu, 2021'den itibaren deniz kirliliğini önlemek amacıyla tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklamıştır. Bu yasak kapsamında plastik çatal, kaşık, tabak gibi ürünler de yer almaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: