Türk Gıda Kodeksi'ne göre konserve, ısıl işlemlerle mikroorganizmalardan arındırılmış ürünün hermetik koşullarda ve hermetik kaplarda saklanması işlemidir. Konserve işlemi için seçilen ham madde, mevsiminde ve taze olmalıdır. Konserve, aşağıdaki işlemlerden geçirilerek hazırlanır: ayıklama; parçalama; yıkama; temizleme; boylama; kabuk soyma ve çekirdek çıkarma; haşlama; kaplara doldurma; hava çıkarma (egzost); kapatma; ısıl işlem; soğutma; depolama. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği'ne göre, bütün hazır ambalajlı gıdaların etiketinde gıdanın adı, bileşenler listesi, gıdanın net miktarı, özel muhafaza ve/veya kullanım koşulları, menşe ülke, parti numarası gibi bilgilerin yer alması zorunludur.