Buradasın
Kümes hayvancılığın yapıldığı bölgeler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kümes hayvancılığının yapıldığı bölgeler Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yoğunlaşmıştır:
- Marmara Bölgesi: Özellikle Balıkesir, Bursa, Sakarya ve Manisa gibi şehirlerde modern entegre tesislerde kümes hayvancılığı yaygındır 25.
- İç Anadolu Bölgesi: Afyonkarahisar, Konya ve Eskişehir gibi illerde yarı entegre ve modern sistemler bulunmaktadır 2.
- Ege Bölgesi: İzmir, Denizli ve Aydın'da serbest gezen tavukçuluk ve organik yumurta üretimi yaygındır 25.
- Karadeniz Bölgesi: Kırsal kesimde küçük ölçekli üretim yapılmakta, ticari amaçlı üretim sınırlıdır 2.
- Akdeniz Bölgesi: Adana, Mersin ve Antalya'da endüstriyel üretim gelişmiştir 2.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da son yıllarda ticari tesisler artış göstermektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: