Buradasın
Koyun nasıl kesilir hangi bıçak kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koyun keserken kullanılan bıçak, bilenmiş ve hayvanın göremeyeceği bir yere konmuş olmalıdır 3.
Koyun kesiminde kullanılan bıçak için bazı özellikler şunlardır:
- Malzeme 5. Paslanmaz çelik, kalın koyun yününü temiz bir şekilde kesmek için tercih edilir 5.
- Ergonomi 5. Rahat tutuşa sahip ve ağırlık dağılımı dengeli makaslar, yorgunluğu en aza indirir, uzun süreli kullanımda doğruluk ve kolaylık sağlar 5.
Koyun kesimi, İslami usullere göre, hayvanın yemek borusu, nefes borusu ve şahdamarı olarak bilinen iki atardamardan en az birinin kesilmesi ile yapılır 23.
Koyun kesimi, uzmanlık gerektiren bir işlemdir; bu nedenle bir profesyonele danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: