Buradasın
Koyun nasıl kesilir hangi bıçak kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kesim işlemi şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Bıçağın Bilenmesi: Bıçak önceden bilenerek hazırlanır 1.
- Hayvanın Yatırılması: Koyun, yüzü ve ayakları kıbleye dönecek şekilde sol tarafına yatırılır 12.
- Bağlama: Hayvanın sağ ayağı serbest kalacak şekilde diğer ayakları bağlanır 1.
- Tekbir ve Tehlil: Tekbir ve tehlil getirilir, ardından "Bismillâhi Allâhü ekber" denilerek bıçağın yemek borusu, nefes borusu ve şahdamarı kesmesi sağlanır 12.
- Kan Akışı ve Soğuma: Kanın akması ve koyunun soğuması beklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: