Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon balığının morarmasının birkaç nedeni olabilir:
- Amonyak Zehirlenmesi: Akvaryumun su kalitesinin kötü olması, amonyak seviyelerinin yükselmesine ve balığın solungaçlarında tahrişe yol açabilir 12.
- Kırmızı Haşere Hastalığı: Su koşullarının kötü olması, balığın balçık tabakasını etkileyerek bir bakterinin tutunmasına neden olabilir 1.
- Septisemi: Bakteriyel enfeksiyonlar, balığın pullarının altında kızarıklık ve şişliğe yol açabilir 1.
- Ülser: Uzun süre bakteriyel enfeksiyona maruz kalmak, balığın vücudunda büyük kırmızı bir nokta olarak kendini gösterebilir 1.
Bu tür durumlarda, su kalitesini iyileştirmek ve gerekirse balık için uygun ilaçlar kullanmak önemlidir. Kesin teşhis ve tedavi için bir veteriner hekime başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: