Buradasın
Hatching yumurta nasıl bakılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatching yumurtalarına bakmak için şu adımlar izlenebilir:
- Yumurtaların elde edilmesi 3. Hatching için, içinde erkek bulunan bir tavuk sürüsünün yumurtaları kullanılmalıdır, aksi takdirde yumurtalar kısır olabilir 3.
- Yumurtaların hazırlanması 3. Yumurtalar, 40-70 derece F (4,5-21,1 derece C) arasında bir sıcaklıkta kartonlarda saklanmalıdır 3.
- Yumurtaların işaretlenmesi 3. Yumurtaların her iki tarafına da kalemle farklı semboller çizilerek, hangi tarafın üstte kalması gerektiği takip edilebilir 3.
- Kuluçka makinesine yerleştirme 3. Yumurtalar, kuluçka makinesine yan şekilde yerleştirilmelidir 3.
- Sıcaklık ve nem ayarı 3. Kuluçka makinesinin sıcaklığı, yumurtalar eklendikten sonra düşürülmeli ve nem seviyesi, kuluçka boyunca %45-50 arasında tutulmalıdır 3.
- Yumurta çevirme 3. Yumurtalar, günde bir garip sayıda olacak şekilde çevrilmelidir 3. Son üç gün boyunca çevirme işlemi durdurulmalıdır 3.
- Embriyo kontrolü 23. 7-10 gün sonra, yumurtaların içinde embriyo olup olmadığını kontrol etmek için yumurtalar, karanlık bir ortamda el feneriyle incelenebilir 23.
- Gelişimi takip etme 2. İki hafta sonra, yumurtaların üçte ikisinin koyu görünmesi ve içinde hareket eden bir embriyo görülmesi gerekir 2.
- Kuluçka sonrası hazırlık 3. Kuluçka sırasında, yumurtaların altına tülbent serilerek, kabuk ve diğer artıkların toplanması sağlanmalıdır 3.
Hatching sürecinde profesyonel yardım almak veya bir uzmana danışmak faydalı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: