Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi NPK oranı, bitkinin türüne, büyüme aşamasına ve toprak analizine bağlı olarak değişir.
Bazı yaygın NPK oranları ve kullanım alanları:
- 15-15-15: Zeytin, incir, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, patates yetiştiriciliği için tercih edilir 2.
- 25-5-10: Patates, çim ve çay yetiştiriciliği için kullanılır 2.
- 20-20-20: Turunçgiller, buğday, arpa, çeltik, şeker pancarı, ayçiçeği, fındık, ceviz, marul, kıvırcık, lahana, patates, kavun, karpuz üretiminde kullanılır 2.
- 1-3-2 veya 0-3-3: Esrar yetiştiriciliğinde çiçeklenme aşamasında kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: