Bursa'da ipek böceği yetiştiriciliği şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Hijyenik Ortam Hazırlığı: Üretim yapılacak ortamın dezenfekte edilmesi ve duvarların kireçle temizlenmesi gereklidir. 2. Tohum Temini: İpek böceği tohumları, Kozabirlik tarafından ücretsiz olarak temin edilebilir. 3. Sıcaklık ve Nem Kontrolü: Ortamın sıcaklığının 25 derece, nem oranının ise %80-85 olması sağlanmalıdır. 4. Besleme: İpek böcekleri, dut yaprakları ile beslenmelidir. 5. Kuluçka Dönemi: Tohumlar, güneş ışınları almayacak şekilde kutunun üzeri tül ile kapatılarak bekletilir. 6. Kozaların Hasadı: İpek böcekleri koza örmeye başladığında, böceklerin geniş ve nemsiz bir askı üzerinde tutulması gerekir. 7. Pazarlama: Kozalar, hasat edildikten sonra 10 gün içinde satılmalıdır.