Kalın dut çeliği köklendirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Çelik Hazırlama: Sağlıklı ve orta derecede kuvvetli, 1 yıldan yaşlı bir dal seçilmeli ve 20-25 santimetre uzunluğunda kesilmelidir. 2. Yaprakların Kesilmesi: Çelik üzerindeki yapraklar, su ihtiyacını köklerine yönlendirebilmek için çok dipten kesilmemelidir. 3. Hormonlama: Çelikleri, köklendirme hormonu tozuna veya sıvısına batırmak, köklenme sürecini hızlandırır. 4. Dikim: Çelikler, torf, toprak ve kum karışımı yumuşak bir toprağa, 1 parmak derinliğinde dikilmelidir. 5. Sulama ve Ortam: Çeliklerin bulunduğu ortam, ışık alan ancak doğrudan güneş ışığından korunabilen, 15-26 derece sıcaklıkta olmalıdır. 6. Köklenme Süresi: Köklerin çıkması 4-5 haftayı bulur, iyice köklenen çelikler 6-8 hafta sonra daha büyük bir saksıya alınabilir. Bu süreçte, çeliklerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımının yapılması önemlidir.