• Buradasın

    Çatak suyunda alabalık var mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, Çatak suyunda alabalık bulunmaktadır 13.
    Van'ın Çatak ilçesinde, Dicle Nehri'nde alabalık yetiştiriciliği yapılmakta ve aynı zamanda doğal olarak yaşayan alabalık türleri de bulunmaktadır 13. Özellikle Çatak'taki alabalık işletmeleri, Beyazsu, Alacayar ve Beyazpınar kaynaklarında gelen sular ile yetiştiricilik yapmaktadır 3.
    Ayrıca, 2011 yılında Rize Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan bir araştırmada, Çatak ilçesinde dünyada ilk kez tanımlanan yeni bir alabalık türü keşfedilmiştir 2. Bu yeni türe, Dicle Nehri'nin Latince adı olan "Tigris"ten esinlenerek "Salmo Tigridis" adı verilmiştir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Alabalık için en iyi su hangisi?

    Alabalık yetiştiriciliği için en iyi su, aşağıdaki özelliklere sahip kaynak sularıdır: Berrak ve temiz olmalıdır. Bol oksijenli olmalıdır; oksijen miktarı 9 mg/lt ve daha yukarı olmalıdır. Nötr veya çok hafif alkali olmalıdır; pH değeri 7,0-8,5 arasında olmalıdır. Su sıcaklığı, yılın her mevsiminde 14-15 °C dolayında olmalıdır. Kirli, lifli, tortulu ve organik artıklar içermemelidir. Ayrıca, yeraltı suları da kullanılabilir, ancak içindeki karbondioksit ve nitrit gibi gazların uzaklaştırılması için havalandırılması gereklidir.

    Alabalık tutmak için nereye gidilir?

    Alabalık tutmak için gidilebilecek bazı yerler: İstanbul: Galata Köprüsü, Akıntıburnu, Kireçburnu-Yeniköy, Tuzla Güzelyalı Sahili, Dragos. Türkiye: Abant Gölü, Akçakoca, İzmir Körfezi, Cunda Adası, Karaoğlan Parkı. Genel olarak: Soğuk ve temiz akarsular, göletler, barajlar ve dağlık bölgelerdeki dereler alabalık için uygun alanlardır. Alabalık avında doğru yer seçimi, avın başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Balık tutma aktivitelerinin yasal düzenlemelere uygun yapılması önemlidir.