Buradasın
Avokado çekirdeği en hızlı nasıl köklendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokado çekirdeğini en hızlı şekilde köklendirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Olgun avokado seçimi: Hafif yumuşak bir avokado seçilmelidir 2.
- Çekirdeğin hazırlanması: Avokado çekirdeği yıkanır, üzerindeki meyve eti temizlenir ve dış yüzeyindeki kahverengi zar soyulur 23.
- Nemli peçete ile sarma: Çekirdek, nemli bir peçete ile sarılır ve kilitli şeffaf bir poşete yerleştirilir 24.
- Karanlık ve ılık bir ortamda bekletme: Poşet, çok aydınlık olmayan ve ılık bir yere konur ve yaklaşık iki hafta boyunca hiç açılmaz 24.
- Suya alma: İki haftanın sonunda çekirdek çatladıysa, çatlayan kısım suyla temas edecek şekilde su dolu bir kavanoza yerleştirilir 23.
Bu süreler, bakım ve ortam koşullarına göre değişiklik gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: