Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ateş çukurları genel olarak beş ana türde sınıflandırılabilir 1:
- Kamp Ateşi: Doğal malzemeler kullanılarak yapılan, üzerinde ızgara yapıp yemek pişirilebilen ateş çukuru 1.
- Ateş Kasesi veya Masası: Zeminin üzerinde duran, daha kolay taşınabilir ateş kabı 1.
- Yangın Sütunu: Silindirik veya sütun şeklinde, genellikle odun yakmayan, son derece şık ateş deposu 1.
- Chimineas: Meksika'da yaygın olarak bulunan, pişmiş toprak veya metalden yapılan, genellikle hickory, mesquite veya sedir odunu ile çalışan ateş çukuru 1.
- Dış Mekan Şöminesi: İyi bir ısı çıkışı, açık alevin romantizmi ve güvenlik kriterlerini karşılayan, yemek pişirme imkanı sunan ateş çukuru 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: