Antep fıstığı ağaçlarında budama, genç ağaçlarda şekil budaması, gelişmiş ağaçlarda ürün budaması ve gençleştirme budaması olmak üzere üç aşamada yapılır. Genç ağaçlarda şekil budaması, bahçe tesisi aşılı tüplü fidan ile yapılmış ise dikimden 2-3 yıl sonra, çöğür dikilerek yapılan tesislerde ise aşılamadan 2-3 yıl sonra yapılmalıdır. Gelişmiş ağaçlarda ürün budaması, verimli yılın sonunda, yaşlanmış ve zayıf gelişen dalların çıkarılması ve kuru dalların seyreltilmesi şeklinde yapılır. Gençleştirme budaması, yaşlı ve zayıf gelişen ağaçlarda, 2-3 yılda tamamlanmalıdır. Antep fıstığı ağaçları, diğer meyve ağaçlarından daha az budamaya ihtiyaç duyar.