• Buradasın

    Alabalık en çok hangi aylarda yumurtlar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alabalıkların yumurtlama ayları, türlerine ve çevresel koşullara bağlı olarak değişiklik gösterir 5.
    • Kırmızı benekli alabalık: Genellikle Ekim-Aralık ayları arasında yumurtlar 5.
    • Gökkuşağı alabalığı: Özellikle Mart-Mayıs ayları arasında yumurtlar 15.
    • Sarı benekli alabalık: Yumurtlama dönemi genellikle Nisan-Haziran arası sürer 5.
    Ayrıca, bazı gökkuşağı alabalığı hatları, seleksiyon yoluyla Ekim-Kasım aylarında da yumurtlayacak şekilde geliştirilmiştir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Alabalık yumurtası kaç günde çıkar?

    Alabalık yumurtalarının kuluçka süresi, su sıcaklığına bağlı olarak değişir: 10°C su sıcaklığında: Gökkuşağı alabalığının döllenmiş yumurtaları 32-36 gün sonra çıkar. 12°C su sıcaklığında: Bu süre 26 güne uzar. 14°C su sıcaklığında: Yaklaşık 21-22 gün sürer. Kuluçka süresi, gün-derece olarak da ifade edilir; bu, günlük ortalama su sıcaklıklarının toplamı anlamına gelir. Bu süreler, alabalık türüne göre de farklılık gösterebilir; örneğin, dere alabalığında kuluçka süresi 410-440 gün-derece, kaynak alabalığında ise 430-450 gün-derece arasında değişir.

    Alabalık yavruları ne zaman kuluçkadan çıkar?

    Gökkuşağı alabalığının döllenmiş yumurtalarının kuluçkadan çıkma süresi, 10°C su sıcaklığında yaklaşık 32-36 gün sürer. Ancak bu süre, su sıcaklığına ve balık türüne göre değişiklik gösterebilir. Kuluçka süresi, gün-derece olarak da ifade edilir; bu, günlük ortalama su sıcaklıklarının toplamı anlamına gelir.

    Alabalık yetiştiriciliği için su sıcaklığı kaç derece olmalı?

    Alabalık yetiştiriciliği için su sıcaklığı, alabalık türüne ve gelişim aşamasına göre değişiklik gösterir: Gökkuşağı alabalığının yetiştiriciliği için en uygun su sıcaklığı 15-20 °C'dir. Yemlemeye uygun su sıcaklığı ise 14-16 °C'dir. Kuluçka ve yavru dönemlerinde su sıcaklığı 7-13 °C arasında olmalıdır. Büyütme döneminde ise 12-18 °C'lik su sıcaklıkları idealdir. 25 °C'ye kadar çıkan sularda da alabalık yetiştirilebilir, ancak 20 °C'nin üzerindeki sularda solunum güçlükleri yaşanabilir çünkü suyun sıcaklığının yükselmesiyle ihtiva ettiği oksijen miktarı azalır.