• Buradasın

    Ağaçta yetişen en büyük meyve nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Artocarpus heterophyllus adlı meyve, ağaçta yetişen en büyük meyve olarak kabul edilir 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dünyanın en büyük meyvesi nedir?

    Jak meyvesi (Artocarpus heterophyllus), dünyanın en büyük meyvesi olarak kabul edilir. Özellikleri: Çap: 1,20 metreye kadar ulaşabilir. Ağırlık: 50 kilograma kadar çıkabilir. Görünüm: Yeşil ve pürüzlü bir kabuğa sahiptir. Tat: Ananas, mango ve muz karışımı bir tadı vardır.

    Orman meyvesi çeşitleri nelerdir?

    Bazı orman meyvesi çeşitleri: Yaban mersini. Ahududu. Böğürtlen. Dağ çileği. Kızılcık. Karamuk. Kuşburnu. Üvez. Bektaşi üzümü. Frenk üzümü.

    Meyve çeşitleri nelerdir?

    Meyve çeşitleri genel olarak şu şekilde sınıflandırılır: 1. Yumuşak Çekirdekli Meyveler: Elma, armut, ayva, alıç, muşmula, üvez. 2. Sert (Taş) Çekirdekli Meyveler: Kiraz, kayısı, şeftali, iğde, kızılcık, vişne, erik. 3. Üzümsü Meyveler: Üzüm, çilek, dut, karadut, frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, incir. 4. Sert Kabuklu Meyveler: Ceviz, badem, kestane, fındık, Antep fıstığı. 5. Subtropikal Meyveler: Limon, portakal, mandalina, greyfurt, bergamot, kumkat, nar, cennet (Trabzon) hurması, avokado, kivi, muz. 6. Ilıman İklim Meyveleri: Ayva, elma, armut, erik, kiraz, kayısı, şeftali, badem, üzüm, iğde, kestane, dut, muşmula, vişne. Ayrıca meyveler mevsimlerine veya renklerine göre de sınıflandırılabilir.

    En büyük ağaç meyvesi nedir?

    Jack fruit (jak meyvesi), dünyadaki en büyük ağaç meyvesidir. Özellikleri: Ağırlık: 50 kilograma kadar ulaşabilir. Boyut: 1,20 metre çapındadır. Yetiştiği bölgeler: Güneydoğu Asya, Hint Yarımadası, Batı Ghats, son yıllarda ise Antalya civarında. Tadı: Ananas, mango ve muz karışımına benzetilir.

    En tatlı ağaç meyvesi hangisi?

    Çerimoya, dünyanın en tatlı ağacı meyvesi olarak kabul edilir.

    Ağaçta hangi meyveler yetişir?

    Ağaçta yetişen bazı meyveler şunlardır: Çekirdeği sert olanlar: erik, şeftali, kayısı, kiraz, vişne, kızılcık, iğde. Çekirdeği yumuşak olanlar: elma, armut, ayva, hünnap, alıç, kocayemiş, muşmula. Kabuğu sert olanlar: ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, kestane, çam fıstığı. Taneli olanlar: üzüm, dut, karadut, ahududu, böğürtlen, frenk üzümü. Diğerleri: limon, portakal, mandalina, altıntop (greyfurt), turunç, nar, incir, ananas, hurma.