• Buradasın

    Kemer kenar kıvırma nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kemer kenar kıvırma işlemi, dikiş makinesi ve kenar kıvırma ayağı kullanılarak yapılabilir 13. İşte adımlar:
    1. Ayağı Makineye Takın: Dikiş makinanıza uygun kıvırma ayağını takın 13.
    2. Dikiş Ayarlarını Yapın: Makinanızın zig-zag yapma ayarını seçin ve dikiş adım uzunluğu ile zig-zag genişliğini 3'e alın 1.
    3. Kumaşı Yerleştirin: Kumaşın kenarını baskı ayağının rulosu içine yerleştirin ve kumaşı elinizle hafif rulo yaparak dikişe başlayın 13.
    4. Dikimi Tamamlayın: Kumaşı yukarı doğru tutarak dikişi tamamlayın 1.
    Ayrıca, ütü ile kenar kıvırma yöntemi de mümkündür 2. Bu yöntemde, kıvırılacak yerleri katlayarak ütülemek ve ütü izleri üzerinden dikmek gerekir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kıvırmak ne anlama gelir?

    "Kıvırmak" kelimesi farklı bağlamlarda çeşitli anlamlar taşır: 1. Herhangi bir şeyi bükmek. 2. Bir giysinin veya kumaşın kenarını katlamak. 3. Kalçalarını iki yana sallayarak oynamak veya yürümek. 4. Uydurup söylemek, yalan atmak. 5. Sapmak. 6. Yapmak istememek, yan çizmek.

    Kıvırma nasıl yapılır?

    "Kıvırma" kelimesi iki farklı bağlamda kullanılabilir: börek tarifi ve tatlı tarifi. 1. Kıvırma (Börek) Tarifi: - Malzemeler: 4 adet yufka, 250 gr beyaz peynir, 3 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı kaymak, tuz. - Yapılışı: 1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağ, tereyağı ve tuzu homojen hale gelene kadar karıştırın. 2. Yufkayı tezgaha yayın ve üzerine hazırladığınız harçtan çok az serpin. 3. Beyaz peyniri ortasına uzunlamasına serpin ve yufkanın boş olan taraflarını üzerine kapatarak büzün. 4. Kalan harcın içine kaymak katarak böreğin üzerine dökün. 5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 2. Kıvırma (Tatlı) Tarifi: - Malzemeler: 1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiğine su, 1 kilo kabak, 500 toz şeker. - Yapılışı: 1. 5 bardak şeker ve 5 bardak su ile ağda yapın, bir limon ekleyin. 2. Kabağı rendeleyin ve içine 500 gr toz şekeri ekleyerek tatlandırın. 3. Tuz, su ve unu kulak memesi kıvamında yoğurun. 4. İnce yufka şeklinde açın ve rendelenmiş şekerli kabağı içine bol serpin. 5. Yufkayı rulo haline getirin ve tepsiye kıvırarak gül şeklinde koyun. 6. Tepsi dolunca pişirin ve kızaran yufkanın üstüne ılınan şerbeti dökün.