• Buradasın

    Bilezik kıvırma aparatı nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Biye kıvırma aparatı kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
    1. Dikiş makinesine takma: Biye aparatını dikiş makinenize uygun şekilde takın 1.
    2. Kumaşı hazırlama: Kullandığınız kumaşı düzgün bir şekilde kesin ve kenarlarını katlayın 13.
    3. Dikiş makinesi ayarlarını yapma: Dikiş makinenizin ayarlarını, kullanacağınız biye aparatı için uygun hale getirin 1.
    4. Dikiş yapma: Kumaşı aparatın içine yerleştirin ve dikiş yapmaya başlayın 13.
    5. Kontrol etme: Dikişinizin kalitesini kontrol edin ve gerektiğinde düzeltmeler yapın 1.
    El ile kullanılan biye kıvırma aparatlarında ise kumaş, aparata biz yardımı veya sivri bir cisimle itilerek yerleştirilir ve biye oluştuktan sonra ütü yapılarak biye tamamlanır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kıvırma aleti yerine ne kullanılır?

    Kıvırma aleti yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Kürdan veya yorgan iğnesi: Kağıt telkari çalışmalarında dolama işlemi için kullanılabilir. 2. Metal kaşık: Kirpik kıvırma işleminde, kirpikleri ısıtarak kıvırmak için kullanılabilir. 3. Kulak çubuğu: Kirpiklerin kıvrılması için maskara uygulandıktan sonra kirpiklerin geriye doğru itilmesinde kullanılabilir. 4. Sıcak parmaklar: Kirpiklerin parmaklarla ısıtılarak kıvrılması yöntemi de mümkündür.

    Kıvırma nasıl yapılır?

    "Kıvırma" kelimesi iki farklı bağlamda kullanılabilir: börek tarifi ve tatlı tarifi. 1. Kıvırma (Börek) Tarifi: - Malzemeler: 4 adet yufka, 250 gr beyaz peynir, 3 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı kaymak, tuz. - Yapılışı: 1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağ, tereyağı ve tuzu homojen hale gelene kadar karıştırın. 2. Yufkayı tezgaha yayın ve üzerine hazırladığınız harçtan çok az serpin. 3. Beyaz peyniri ortasına uzunlamasına serpin ve yufkanın boş olan taraflarını üzerine kapatarak büzün. 4. Kalan harcın içine kaymak katarak böreğin üzerine dökün. 5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 2. Kıvırma (Tatlı) Tarifi: - Malzemeler: 1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiğine su, 1 kilo kabak, 500 toz şeker. - Yapılışı: 1. 5 bardak şeker ve 5 bardak su ile ağda yapın, bir limon ekleyin. 2. Kabağı rendeleyin ve içine 500 gr toz şekeri ekleyerek tatlandırın. 3. Tuz, su ve unu kulak memesi kıvamında yoğurun. 4. İnce yufka şeklinde açın ve rendelenmiş şekerli kabağı içine bol serpin. 5. Yufkayı rulo haline getirin ve tepsiye kıvırarak gül şeklinde koyun. 6. Tepsi dolunca pişirin ve kızaran yufkanın üstüne ılınan şerbeti dökün.