Ağda için en iyi karışım, kişisel tercihlere ve cilt tipine göre değişebilir. İşte bazı popüler ağda karışımları: 1. Esmer Şekerli Ağda: 2 fincan esmer toz şeker, 1 fincan su ve çeyrek fincan limon suyunu kısık ateşte pişirerek hazırlanır. 2. Ballı Ağda: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı bal, bebek pudrası ve 1 su bardağı koyu mısır şurubunu karıştırıp, mikrodalga fırında 3-4 dakika ısıtarak veya ocakta şeker eriyene kadar pişirerek yapılır. 3. Çam Sakızı Ağda: Çam sakızı ağdayı cezve veya küçük bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyerek 10-15 dakika ısıtıp, ardından mermer tezgah üzerine dökerek ılık bir kıvama gelmesini sağlamak. 4. Sir Ağda: Reçine ve bitkisel yağlardan oluşan, kaynatılmadan ısıtılarak hazırlanan pratik bir ağda türüdür. Ağda yapmadan önce cildin temiz ve kuru olması, tüylerin en az yarım santim uzunluğunda olması önemlidir.