Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağda için en iyi karışım, kişisel tercihlere ve cilt tipine göre değişebilir. İşte bazı popüler ağda karışımları:
- Esmer Şekerli Ağda: 2 fincan esmer toz şeker, 1 fincan su ve çeyrek fincan limon suyunu kısık ateşte pişirerek hazırlanır 1.
- Ballı Ağda: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı bal, bebek pudrası ve 1 su bardağı koyu mısır şurubunu karıştırıp, mikrodalga fırında 3-4 dakika ısıtarak veya ocakta şeker eriyene kadar pişirerek yapılır 1.
- Çam Sakızı Ağda: Çam sakızı ağdayı cezve veya küçük bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyerek 10-15 dakika ısıtıp, ardından mermer tezgah üzerine dökerek ılık bir kıvama gelmesini sağlamak 1.
- Sir Ağda: Reçine ve bitkisel yağlardan oluşan, kaynatılmadan ısıtılarak hazırlanan pratik bir ağda türüdür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: