Buradasın
Ağda yapımı için hangi ağda kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağda yapımı için kullanılabilecek dört ana ağda türü vardır:
- Kalıp Ağda: Herhangi bir bez veya kağıda ihtiyaç duymadan elle çekilerek kullanılan, çam reçinesinden elde edilen ağda türüdür 12.
- Konserve Ağda: Isıtılarak hazır hale getirilen sir ağdadır ve konserve kutu içerisinde bulunur 13.
- Granül (Boncuk) Ağda: Boncuk şeklinde olup, ısıtılarak kullanılır ve geleneksel ağdalara göre daha az acılı bir yöntemdir 13.
- Roll-On (Kartuş) Ağda: Isıtmak için bir ağda ısıtıcı makineye ihtiyaç duyulan, kullanımı pratik olan ağda türüdür 13.
Ayrıca, evde kendi ağdanızı yapmak isterseniz, geleneksel ağda (şeker, limon suyu ve su karışımı) da kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: