Kiraz ile ilgili bazı ilginç bilgiler: Antik Tarih: Arkeologlara göre, Taş Devri'nde kiraz üretimi ve tüketimi vardı. Çeşitlilik: Dünyada 1000'den fazla farklı kiraz çeşidi bulunmaktadır. Üretim: Türkiye, dünyada en çok kiraz üreten ülkedir. Hasat: Bir kiraz ağacı, tamamen olgunlaşmış haliyle yılda 50-100 kilogram arasında meyve verebilir. Besin Değeri: Kiraz, C vitamini, A vitamini, B1 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum ve potasyum gibi mineraller açısından zengindir. Sağlık Faydaları: Kiraz, iltihap önleyici ajan olarak hareket edebilir ve baş ağrısına iyi gelebilir. Kullanım Alanları: Kiraz, tatlı, turta, meyve suyu yapımında ve cilt bakım ürünlerinde kullanılabilir.