Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zımpara taşı ile bileme yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Bileme taşını ıslatma 4. Bileme sırasında aşındırıcı kumlar ısınır, bu ısıyı düşürmek için su kullanılması gerekir 4.
- Kalın kum ile başlama 4. Bilemeye başlamadan önce taşın kaba tarafının üstte olduğundan emin olunmalı ve bıçak, kalın kum ile başlatılmalıdır 4.
- Bileme 4. Bıçak, 22,5 derecelik bir açıyla, dipten başlayıp uçta bitirilerek yavaşça aşağı ve yumuşak bir hareketle bileme taşının uzun kenarında uzaklaştırarak çekilmelidir 4.
- Diğer tarafa geçme 4. Bıçak diğer tarafa çevrilerek aynı hareket kullanılarak ters taraf da bilenmelidir 4.
- İnce kum tarafına geçme 4. Daha ince kumlar içeren tarafta biraz daha dar bir açı kullanarak bıçağın ince bilemesi yapılmalıdır 4.
- Kılağıyı alma 4. Zımparalama sırasında bıçak ağzına yapışan küçük metal çapaklar (kılağı) için skoç mop kullanılabilir 4.
- Bıçağı test etme 4. Bileme işlemi tamamlandıktan sonra, bıçak bir kağıt kullanılarak test edilebilir 4.
Bileme işlemi sırasında güvenlik önlemlerinin alınması ve gerekirse bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: