Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Virüslü meyvelerin temizlenmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Ellerin Yıkanması: Meyve ve sebzeleri yıkamadan önce ve sonra eller 20 saniye ılık su ve sabunla yıkanmalıdır 1.
- Bol Su ile Yıkama: Meyveleri bol suyla yıkamak, üzerindeki böcek, kir ve kum gibi maddeleri temizler 2. Sabun veya kimyasal maddeler kullanılmamalıdır 12.
- Sirke Kullanımı: Meyveleri 1 ölçü sirkeye 4 ölçü su eklenmiş karışımda bekletmek, dezenfekte edici etki sağlar 3. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürmelidir.
- Karbonat ile Yıkama: 500 ml suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek hazırlanan karışımda meyveleri 10-15 dakika bekletmek de etkili bir yöntemdir 3.
- Kurutma: Yıkama işleminden sonra meyveler temiz bir kâğıt havlu veya bezle kurulanmalıdır 3.
Bu yöntemler, meyvelerdeki virüs ve bakterilerin büyük bir kısmını uzaklaştırmaya yardımcı olur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: