Buradasın
Restoran mutfak aydınlatması nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Restoran mutfak aydınlatması şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Yüksek parlaklık: Hijyen ve güvenliği ön planda tutan net, parlak aydınlatma önerilir 23.
- Renk sıcaklığı: 4000-5000K aralığında, nötr veya soğuk tonlar tercih edilmelidir 14.
- Renk geriverim indeksi (CRI): En az 90+ olmalıdır 34.
- Doğru dağılım: Işık, gölgede kalacak noktaları ortadan kaldıracak şekilde dengeli dağıtılmalıdır 3.
- Kontrol edilebilirlik: Dim edilebilir aydınlatmalar kullanılmalıdır 14.
- Güvenlik: Asma armatürler kullanılmamalı, ampuller düzenli olarak temizlenmelidir 5.
Mutfak gibi personelin sürekli çalıştığı alanlarda daha yüksek aydınlatma seviyeleri tercih edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: