Buradasın
Endüstriyel mutfak aydınlatması nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Endüstriyel mutfak aydınlatması şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Yeterli ışık şiddeti: Çalışma alanları için minimum 300 Lux, pişirme alanları için 400-500 Lux, hazırlık alanları için 400 Lux, yıkama alanları için 400 Lux, tatlı sunum ve pasta hazırlık alanları için 400 Lux ışık şiddeti sağlanmalıdır 1.
- Doğru ışık rengi: Doğal gün ışığı veya soğuk beyaz ışık tercih edilmelidir 23. Bu renkler, yiyeceklerin rengini doğru şekilde gösterir ve ayrıntıların net bir şekilde görünmesini sağlar 23.
- Parlama ve yansımaların önlenmesi: Aydınlatma ekipmanlarının yerleşimi dikkatlice planlanmalı ve bir elektrik mühendisinden destek alınmalıdır 1.
- Acil durum aydınlatması: Zorunlu hallerde tahliye için acil durum aydınlatması düşünülmeli ve bu aydınlatma kendi güç kaynağına bağlanmalıdır 1.
- Enerji verimliliği: LED ampuller veya sensörlü aydınlatmalar gibi enerji tasarruflu seçenekler tercih edilmelidir 25.
- Estetik ve fonksiyonellik: Estetik bir şekilde tasarlanmış aydınlatma armatürleri, müşterilere hijyen ve düzen konusunda güven verir 5. Ayrıca, görev aydınlatması (tezgah üstü veya çalışma alanları için) ve vurgulayıcı aydınlatma (dekoratif amaçlı) kullanılarak dengeli bir aydınlatma sağlanabilir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: