Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karanfil yağı yapmak için gerekli malzemeler:
- taze bütün karanfil 3;
- koyu cam kavanoz 3;
- taşıyıcı yağ (hindistancevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı) 3.
Yapılışı:
- Karanfilleri hazırlayın: Yaklaşık 2 yemek kaşığı (28 gram) bütün karanfili ölçün ve bir kaseye koyun 3.
- Karanfilleri ezin: Havanda hafifçe ezin, karanfiller pürüzlü bir kıvam aldığında bırakın 3.
- Kavanoza koyun: Ezilmiş karanfilleri en az 59 ila 118 mL içeren koyu cam bir kavanoza yerleştirin 3.
- Yağı ekleyin: Karanfillerin üzerine, yağın altına dalana kadar taşıyıcı yağ dökün 3.
- Kavanozu kapatın ve sallayın: Kapağı sıkıca kapatın ve kavanozu hafifçe sallayın 3.
- Bekletin: Kavanozu serin ve karanlık bir yerde yaklaşık bir hafta bekletin ve günde bir kez sallayın 3.
- Süzün: Bir tülbenti kavanozun üstüne sabitleyerek yağı süzün 3.
- Saklayın: Karanfil yağını serin ve karanlık bir yerde saklayın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: