Buradasın
Karalahananın kötü kokusu nasıl giderilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karalahananın kötü kokusunu gidermek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Limon veya sirke kullanımı: Karalahana işlemi sırasında eller ve bıçak limon suyu veya sirke ile ovulabilir 1. Ayrıca, pişirme suyuna limon veya 10 ml sirke eklemek de kokuyu azaltabilir 14.
- Havalandırma: Pişirme esnasında pencerenin açık tutulması ortamı havalandırır 1.
- Karbonat: Pişirme sonrası tencere veya tavaya karbonat serpilip bekletildikten sonra yıkanabilir 1. Karbonat, kokuyu emer ve temizler 1.
- Ekmek parçaları: Ekmek parçaları tülbente sarılarak kaynar suyun içerisine konulabilir 2. Bu yöntem, kokunun mutfağa yayılmasını önler 2.
- Elma kabukları: Haşlama suyuna elma kabukları eklenebilir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: