Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskarpela bilenmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Bileme eğesi seçimi: İskarpela dişlerine uygun büyüklükte, ince dişli eşkenar üçgen kesitli bir eğe kullanılmalıdır 1.
- Bileme tezgahı: Bileme mengenesi, tezgahın ön mengenesine yerleştirilir 1.
- İskarpela pozisyonu: İskarpela, mengenenin ağızları arasına yerleştirilerek mengene sıkılır ve kesim yönü tarafından başlanarak ters yöne doğru eğelenir 1.
- Bileme açısı: Eğe, lama yüzeyine 90° açıda tutularak bileme yapılır 1.
- Yağ taşı kullanımı: İnce bileme için yağ taşı üzerine bir miktar makine yağı sürülür ve iskarpela, taş üzerinde sağa sola kaydırılarak bilenir 13.
- Son kontrol: Bileme işlemi tamamlandıktan sonra iskarpelanın keskinliği kontrol edilmeli ve gerekirse işlem tekrarlanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: