Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev konservesi kapağını açmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Sıcak su yöntemi: Kavanoz, ters çevrilerek sıcak suyun içine konur ve yaklaşık 30 dakika bekletilir 24. Ardından, el yakmayan bir bezle tutularak kapak açılır 24.
- Mutfak bıçağı yöntemi: Bıçak, konserve kapağının kenarına dik bir şekilde yerleştirilir ve diğer elle arkaya doğru vurularak küçük delikler açılır 3. Bıçağın sivri ucu, açılan deliklerden birine sokularak kapak yukarı doğru çekilir 3.
- Kaşık yöntemi: Kaşık, çukur tarafı konserveye bakacak şekilde kapağın üzerindeki çıkıntıya yerleştirilir ve ileri geri hareketlerle kapak aşındırılır 3. Ardından, kaşığın ucu açılan delikten içeri sokularak kapak açılır 3.
- Beton yöntemi: Konserve kutusu, ters çevrilerek pürüzlü bir beton yüzeye yerleştirilir ve ileri geri hareketlerle sürtündürülür 3. Mühür aşındığında, bıçak yardımıyla kapak delinir ve yukarı doğru itilir 3.
Bu yöntemlerin hiçbiri konserve açacağı kadar ideal değildir ve yaralanma riski taşır 3.
Ayrıca, kapak kolayca açılıyorsa, malzemeler tekrar kaynatılmalı, buzdolabına kaldırılmalı ve 1-2 gün içinde tüketilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: