Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev konservesi kapağını açmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Sıcak Su Yöntemi: Kavanoz kapağını mutfak lavabonuzdaki musluğun altına yerleştirin ve sıcak suyu açın 13. Su ısındıktan sonra kapağı en az 30 saniye tutun, bu metal kapağın genişlemesini sağlayarak çıkarılmasını kolaylaştırır 1.
- Lastik Eldiven Kullanma: Lastik bulaşık eldivenini ellerinize geçirerek kavanozun kapağını daha iyi kavrayabilirsiniz 23.
- Çatal veya Bıçak Kullanma: Çatal, bıçak gibi sivri uçlu bir malzemeyi kavanoz kapağının kenarlarına koyarak içerideki havayı dışarı çıkarın ve kapağı yavaşça yukarı kaldırın 13.
- Kavanoz Açacağı Kullanma: Konserve açacağı, kapaktaki kilitleme mekanizmasını kaldırarak kapağı açar 4.
Bu yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa, kapağı kırmak için son çare olarak kapağın altına bir kaşık veya tereyağı bıçağı gibi ince, dar bir nesne kullanmayı deneyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: