Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çayın bulanık olmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Çay durulama 3. Kaynar su döküp suyu atarak çayı durulamak, çaydaki tozu temizler ve çayı daha berrak hale getirir 3.
- Su sıcaklığı 3. Demlemede kullanılan suyun sıcaklığı 75-80 °C olmalıdır 3. Kaynar suyla demlenen çay, çabuk acılaşır 3.
- Kaynak suyu kullanımı 14. Musluk suyundaki klor, çayın bulanık olmasına neden olur 14. Doğal kaynak suyu, hazır içme suyu veya filtre edilmiş su kullanılabilir 14.
- Yoğun yapraklı çay tercihi 24. Daha yoğun yapraklı çaylar, daha az çay tozu içerir ve bu sayede çayın bulanık olma ihtimali azalır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: