Buradasın
Bulaşıkları yıkarken hangi hareketler yapılmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulaşıkları yıkarken yapılması gereken hareketler şunlardır:
- Ön İşlem: Bulaşıklar ön işlemden geçirilmeli, yüzeylerdeki kaba kirler fırça ile sıyrılmalı ve gerekirse deterjan kullanılmalıdır 1.
- Gruplandırma: Bardak, çatal, kaşık, bıçak, tabak ve tepsiler ayrılmalıdır 1.
- Elde Yıkama: Elle yıkanıyorsa, elin dayanabileceği 45-50°C’de deterjanlı su hazırlanmalı ve bu su kirlendikçe değiştirilmelidir 1.
- Durulama: Yıkanan bulaşıklar, akan su altında ovalanarak veya sprey ünitesi varsa tazyikli su püskürterek durulanmalıdır 1.
- Dezenfeksiyon: Durulanan bulaşıklar, 75°C’nin üzerindeki sıcak su ile dezenfekte edilmelidir 1.
- Kurutma: Yıkanan bulaşıklar mutlaka kurutulmalı, ancak kurulama işleminde kesinlikle bez kullanılmamalıdır 1.
- Saklama: Kurutulan kaplar temiz ve hijyenik dolaplara hemen kaldırılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: