Buradasın
Alüminyum folyonun hangi tarafı sıcak tutar?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alüminyum folyonun parlak tarafı, ışığı ve ısıyı daha güçlü yansıttığı için sıcak tutma amacıyla içe doğru katlanmalıdır 12. Bu şekilde, ısı sarılmış yiyeceğe daha iyi yansıtılır ve ısı koruma süresi uzar 12.
Ancak, tabakların soğutulması gerekiyorsa parlak taraf dışarı doğru çevrilmelidir, böylece dışarıdan içeriye daha az ısı nüfuz edebilir 2.
Mat taraf ise ısıyı daha iyi emer, bu da yemek pişirme sırasında daha verimli bir ısı dağılımı sağlar 4.
Alüminyum folyonun iki tarafının da ısı yansıtma yeteneği neredeyse aynıdır, ancak parlak tarafın yeteneği biraz daha iyidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: