Yağ şişesi aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: 1. Koyu renkli cam: Zeytinyağı gibi yağlar, ışık ve sıcaklık gibi dış etkenlerden kolayca etkilenebilir. 2. UV filtresi: Bazı şişeler, güneş ışınlarının zararlı etkilerini daha da azaltmak için UV filtresi ile kaplanmış olabilir. 3. Sıkıca kapanan kapak: Hava ve nemin içeri girmesini önlemek için kapak sıkıca kapatılmalıdır. 4. Dozajlık özelliği: Özellikle zeytinyağı gibi yağlar için, şişede dozajlık özelliği bulunabilir. 5. Asitlik derecesi ve üretim tarihi etiketi: Şişede, içerisindeki yağın asitlik derecesini ve üretim tarihini gösteren bir etiket bulunmalıdır. Ayrıca, esansiyel yağlar için kullanılacak şişelerin amber veya kobalt mavisi olması, yağları bozabilecek maddelerden koruması açısından önemlidir.