• Buradasın

    Tutumluluk ve tasarruf nedir atasözü?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tutumluluk ve tasarruf ile ilgili bazı atasözleri şunlardır:
    1. "Sakla samanı, gelir zamanı" 12. Anlamı: Önemsiz gibi görülen şeyler bile bir gün değerli olabilir, israf etmemek gerekir 2.
    2. "Damlaya damlaya göl olur" 13. Anlamı: Küçük birikimler zamanla büyüyerek büyük sonuçlar doğurur 2.
    3. "Ak akçe kara gün içindir" 4. Anlamı: Kazandığınız para ya da malı ileride sıkıntı yaşadığınız günlerde kullanabilmek için saklamalısınız 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Tutumlu olma ile ilgili atasözleri nelerdir?

    Tutumlu olma ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Güvenme varlığa, düşersin darlığa". 2. "Altını saklamak değil, kuruşu saklamak hünerdir". 3. "Sakla samanı, gelir zamanı". 4. "İşten artmaz, dişten artar". 5. "Bol bol yiyen, bel bel bakar".

    Tasarruf nedir kısaca özet?

    Tasarruf, kaynakları dikkatli ve bilinçli kullanarak israfı önlemek ve gelecekteki ihtiyaçlar için birikim yapmaktır.

    Tasarruf ve birikim aynı şey mi?

    Tasarruf ve birikim kavramları birbirine yakın olsa da aynı şey değildir. Tasarruf, gelirin bir kısmını harcamadan ayırıp güvenli bir şekilde saklamayı ifade eder. Birikim ise, tasarruf edilen paranın bir amaç için ayrılmasıdır.

    Para ile ilgili atasözleri nelerdir?

    Para ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Paranın yüzü sıcaktır". İnsanlara para verilerek daha kolay iş yaptırılır. 2. "Paranın açamadığı kapı yoktur". Paranın çözemeyeceği sorun yoktur. 3. "Para adamı darağacından indirir". Varlık insana her kapıyı açar. 4. "Para para kazanır, koç yiğit bağ beller". Elde biraz para varsa, o para ile yeni işler yapıldığında kazanç çoğalır. 5. "Para dediğin el kiri". Para elde kalmaz, harcanır biter. 6. "Parayla dost bulunmaz". Parası olduğu halde sevilmeyen çok insan vardır. 7. "Vakit nakittir". Zaman para kadar değerlidir.

    Atasözü nedir ve örnekleri?

    Atasözü, uzun gözlem ve deneyimler sonucunda ortaya çıkmış, öğüt verici nitelikte olan ve halkın ortak malı olarak kabul edilen sözlerdir. Bazı atasözü örnekleri: "Akılsız başın kahrını ayaklar çeker". "Bin ölçüp, bir biçmeli". "Dost ile ye, iç". "Armut dibine düşer". "Her kapının bir anahtarı vardır".

    Tasarruf ile ilgili atasözleri nelerdir?

    Tasarruf ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Ayağını yorganına göre uzat." - İnsan, gelirine ve kazancına göre harcamalarını düzenlemelidir. 2. "Sakla samanı, gelir zamanı." - Önemsiz gibi görülen şeyler bile bir gün değerli olabilir, israf edilmemelidir. 3. "Damlaya damlaya göl olur." - Küçük birikimler zamanla büyüyerek büyük sonuçlar doğurur. 4. "Ak akçe kara gün içindir." - Kazandığınız para ya da malı ileride sıkıntı yaşadığınız günlerde kullanabilmek için saklamalısınız. 5. "İşten artmaz, dişten artar." - Asıl birikimi harcamalarda dikkatli davranarak elde edersiniz.

    Tutumlu olmak ne anlama gelir?

    Tutumlu olmak, gıda, zaman veya para gibi tüketilebilir kaynakların tüketiminde idareli, ihtiyatlı veya ekonomik olma ve israf, savurganlık veya savurganlıktan kaçınma anlamına gelir. Başka bir deyişle, tutumlu olmak sahip olunan kaynakları gereksiz yere harcamadan, ihtiyaçlarımıza uygun şekilde kullanma alışkanlığıdır.