Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 13 Şubat 2025'te yapılan Genel Kurul'da hükümete ekonomi ve hukuk başta olmak üzere çeşitli eleştirilerde bulunmuştur 125.
Eleştirilerden bazıları şunlardır:
- Tutuklamalar ve ihraçlar: Menajer Ayşe Barım'ın tutuklanması ve teğmenlerin TSK'dan ihracı gibi olaylara değinilmiştir 125.
- Denetim eksikliği: "Kurallarımız vardır ama uymayan çoktur, yeterli denetim yoktur" ifadesi kullanılmıştır 15.
- Hukuka güven: "Hukuka olan güvenin sarsılması tüm bu sorunların arkasında yer almaktadır" denilmiştir 125.
- Enflasyonla mücadele: Enflasyonla mücadelede kalıcı başarı sağlanması çağrısı yapılmıştır 125.
Bu açıklamalara tepki gösteren bazı yetkililer şunlardır:
- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Sivil toplum kuruluşlarının yargıyı ve siyaseti yönlendirme çabaları, demokrasinin ruhuna ve hukukun üstünlüğü ilkesine aykırıdır" demiştir 25.
- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "TÜSİAD yönetimi, geçmişte askeri vesayete ve yargı vesayetine verdikleri desteği hatırlamalıdır" ifadelerini kullanmıştır 35.
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "İş dünyamızın genelini temsil etmediğine inandığımız bu dili ve üslubu tasvip etmek mümkün değildir" demiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: