• Buradasın

    KPSS P48 hangi meslekler için?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    KPSS P48 puanı, hukuk, iktisat, maliye ve muhasebe alanlarında eğitim almış lisans mezunları için geçerlidir ve bu puan türü ile aşağıdaki meslekler için alım yapılmaktadır:
    • Denetçi yardımcısı 35;
    • Gelir uzman yardımcısı 35;
    • Vergi müfettiş yardımcısı 35;
    • SGK müfettiş yardımcısı 3;
    • TEİAŞ müfettiş yardımcısı 3;
    • Gençlik ve Spor Bakanlığı denetçi yardımcısı 35;
    • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu uzman yardımcısı 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    KPSS tercih kodları nelerdir?
    KPSS tercih kodları, adayların kamu kurum ve kuruluşlarına yapacakları başvurularda gerekli olan niteliklerin belirtildiği sayısal kodlardır. İşte bazı yaygın KPSS tercih kodları ve anlamları: 1. 2001: Herhangi bir ön lisans programından mezun olmak. 2. 3001: Herhangi bir lisans programından mezun olmak. 3. 4001: Herhangi bir ortaöğretim (lise) programından mezun olmak. 4. 6225: Bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya örgün eğitimde bilgisayar dersi almış olmak. 5. 7225: Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak. 6. 4253: İngilizce dilinde yeterlilik belgesine sahip olmak. Tercih kılavuzunda yer alan diğer nitelik kodları için ÖSYM'nin resmi web sitesi incelenebilir.
    KPSS tercih kodları nelerdir?
    KPSS p48 kaç yıl geçerli?
    KPSS P48 puanı, her yıl yapılan KPSS Lisans ve KPSS A Grubu sınavlarına girildikten sonra elde edilir ve 2 yıl geçerlidir.
    KPSS p48 kaç yıl geçerli?
    KPSS Lisans hangi meslekler var?
    KPSS Lisans sınavı sonucuna göre atanabilecek bazı meslekler şunlardır: Öğretmenlik: Eğitim fakültelerinden mezun olanlar için. Hemşirelik: Sağlık alanında görev alacak adaylar için. Mühendislik: İlgili mühendislik bölümlerinden mezun olanlar için. Sosyal Hizmet Uzmanlığı: Toplumsal sorunlarla ilgilenen ve sosyal refah alanında çalışanlar için. Vergi Dairesi Çalışanlığı: Vergi sisteminin işleyişinde yer alanlar için. Memurluk: Genel memur kadroları için. Bu meslekler, KPSS'nin A ve B grubu puan türlerine göre belirlenir.
    KPSS Lisans hangi meslekler var?
    KPSS P3 hangi meslekler için geçerli?
    KPSS P3 puan türü, genel olarak memur, öğretmen, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, zabıt katibi, hemşire, mühendis, psikolog ve mimar gibi meslekler için geçerlidir. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı gibi kurumlar da KPSS P3 puanıyla alım yapmaktadır.
    KPSS P3 hangi meslekler için geçerli?
    KPSS puanına göre hangi meslekleri seçebilirim?
    KPSS puanına göre seçilebilecek meslekler, alınan puana ve puan türüne göre değişiklik gösterir. Genel olarak KPSS puanına göre tercih edilebilecek bazı meslekler şunlardır: 1. KPSS A Grubu Meslekleri: - Mali Hizmetler Uzmanlığı. - İnsan Kaynakları Uzmanı. - Kamu Yönetimi Uzmanı. 2. KPSS B Grubu Meslekleri: - Öğretmenlik. - Hemşirelik. - Teknik Elemanlık. 3. Ön Lisans ve Ortaöğretim Mezunları İçin: - Memurluk. - Sosyal Hizmet Uzmanı. - Vergi Dairesi Çalışanı. Ayrıca, KPSS puan türleri olan P1, P2 ve P3 puanlarına göre de farklı meslek grupları tercih edilebilir.
    KPSS puanına göre hangi meslekleri seçebilirim?
    KPSS P48 hangi dersler var?
    KPSS P48 puan türünde yer alan dersler şunlardır: 1. Genel Kültür ve Genel Yetenek dersleri. 2. Hukuk dersleri: Anayasa hukuku, idare hukuku, idari yargılama usul hukuku, ceza hukuku, medeni hukuk, borçlar hukuku, ticaret hukuku, icra ve iflas hukuku. 3. İktisat dersleri: Mikro iktisat, makro iktisat, para-banka-kredi, uluslararası iktisat, kalkınma-büyüme, Türkiye ekonomisi, iktisadi doktrinler tarihi. 4. Maliye dersleri: Maliye politikası, maliye teorisi, vergi hukuku, kamu gelirleri, bütçe, kamu borçları, kamu giderleri. 5. Muhasebe dersleri: Genel muhasebe, mali tablolar analizi, ihtisas muhasebesi (maliyet muhasebesi, yönetim muhasebesi, denetim).
    KPSS P48 hangi dersler var?
    KPSS nedir, ne için yapılır?
    KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı), Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların girdiği merkezi bir sınavdır. KPSS'nin yapılma amaçları: - Kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu kadrolara, adayların bilgi ve yetenek düzeylerini ölçerek uygun personelin atanmasını sağlamak. - Kamu hizmetinin kalitesini artırmak. Sınav içeriği: Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve alan bilgisi gibi farklı bölümlerden oluşur.
    KPSS nedir, ne için yapılır?